dimecres, de maig 31, 2006

Creixement del Turisme Rural

El turisme rural compta actualment a l'estat espanyol amb uns 9.000 establiments, el que suposa un creixement mitjà del 24.5% en els darrers deu anys respecte als 1.000 establiments existents al 1.994, segons un informe realitzat per una consultoria inmobiliaria Irea.

Per comunitats, Castella i Lleó és el principal mercat del turisme rural a l'estat, tant en oferta com en demanda, degut a la seva localització i extensió geogràfica, seguida de Catalunya, Cantabria i Asturies, totes elles amb ocupacions superiors a la mitjana estatal i amb una oferta que inclou tant turisme interior com de costa.

L'informe de Irea subratlla a més a més que els allotjament de Murcia i Balears atrauen una proporció de pernoctacions superiors a la seva quota de penetració en quant a oferta es refereix gràcies a la seva preeminencia com a turisme de costa, mentres que Euskadi, Madrid i Catalunya presenten elevats nivells d'ocupació degut a que aquestes comunitats són alhora els principals mercats emisors d'usuaris de turisme rural.

L'estudi subratlla com a principals motors d'aquest tipus de turisme l'aparició d'una nova demanda constituida per persones que busquen espais oberts on disfrutar d'activitats de lleure, esportives i culturals, amb interès pel patrimoni històric i natural; la millora d'infraestructures de comunicació i de les instal·lacions, així com el recolzament de les administracions públiques a aquest sector mitjançant subvencions.

De cara al futur, la consultora inmobiliària destaca que el turisme rural a l'estat deu afrontar una sèrie de reptes per assolir "un desenvolupament ordenat i sostenible", com augmentar la qualitat i equipament dels allotjaments, aconseguir la professionalització de la seva gestió, apostar pel moviment associatiu, uniformar la seva normativa reguladora, solventar el problema de la oferta i regular-la, així com fomentar la publicitat i comercialització en el mercat exterior, principalment a Europa.

1 Comentaris:

At 12:10 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

Felicitats pel blog Javi Isaac i Albert!!

Espero i desitjo que la vostra idea prosperi i contribueixi al desenvolupament turistico-rural del nostre país.. hehehehe

(Salutacions des de la sofware Factory)

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici