dimecres, de maig 31, 2006

TURISME A INTERNET

"Tots els indicadors apunten a que el sector turístic és i serà un dels que més vegin alterada la seva forma de comercialitzar gracies a les possiblitats de la xarxa"

De moment, Turisme és el sector que més volum de negoci genera en el comerç electrònic al consumidor final, essent la tercera categoria de productes més venuts.

A principis del 2001, i amb l'objetiu de promocionar el sector turístic onLine, AECE crea la Comissió de Turisme a Internet.

El sector turístic no només inclou a les Agències de Viatges, sinó també a cadenes hoteleres, companyíes aerees, centrals de reserves, rent a cars, touroperadors, oci, cases rurals, turisme alternatiu, etc... on els productes més oferts mitjançant Internet durant l'any passat van ser hotels, bitllets d'avió i paquets turístics tancats.

Creixement del Turisme Rural

El turisme rural compta actualment a l'estat espanyol amb uns 9.000 establiments, el que suposa un creixement mitjà del 24.5% en els darrers deu anys respecte als 1.000 establiments existents al 1.994, segons un informe realitzat per una consultoria inmobiliaria Irea.

Per comunitats, Castella i Lleó és el principal mercat del turisme rural a l'estat, tant en oferta com en demanda, degut a la seva localització i extensió geogràfica, seguida de Catalunya, Cantabria i Asturies, totes elles amb ocupacions superiors a la mitjana estatal i amb una oferta que inclou tant turisme interior com de costa.

L'informe de Irea subratlla a més a més que els allotjament de Murcia i Balears atrauen una proporció de pernoctacions superiors a la seva quota de penetració en quant a oferta es refereix gràcies a la seva preeminencia com a turisme de costa, mentres que Euskadi, Madrid i Catalunya presenten elevats nivells d'ocupació degut a que aquestes comunitats són alhora els principals mercats emisors d'usuaris de turisme rural.

L'estudi subratlla com a principals motors d'aquest tipus de turisme l'aparició d'una nova demanda constituida per persones que busquen espais oberts on disfrutar d'activitats de lleure, esportives i culturals, amb interès pel patrimoni històric i natural; la millora d'infraestructures de comunicació i de les instal·lacions, així com el recolzament de les administracions públiques a aquest sector mitjançant subvencions.

De cara al futur, la consultora inmobiliària destaca que el turisme rural a l'estat deu afrontar una sèrie de reptes per assolir "un desenvolupament ordenat i sostenible", com augmentar la qualitat i equipament dels allotjaments, aconseguir la professionalització de la seva gestió, apostar pel moviment associatiu, uniformar la seva normativa reguladora, solventar el problema de la oferta i regular-la, així com fomentar la publicitat i comercialització en el mercat exterior, principalment a Europa.

dilluns, de maig 29, 2006

Què és SERVIRURAL® ?


El portal de Turisme Rural i Actiu que consiteix en una eina de recerca, reserva i gestió d’establiments de turisme rural i activitats de turisme actiu integrat amb un marketplace entre Propietaris i Clients.

Entre d’altres, aquest portal disposarà de les següents funcionalitats:
  • Recerca d’establiment.
  • Fitxa complerta de cada producte
  • Geolocalització
  • Reserva i pagament totalment online
  • Gestió d’establiments, excursions i botigues
  • Gestió integral de tarifes, descomptes i facturació
  • ...... moltes més característiques novedoses !
ACTIU TARDOR - HIVERN 2006

Per més informació envieu un mail a info@servirural.com